Christian Nummedal og Leif Kristian Nestvold-Haugen

Christian Nummedal, tidligere freeski-utøver, er student på Neste stegs studie innen innovasjon og entreprenørskap. 30 av studiepoengene er praksisrelatert, og vi har tatt en prat med praksisstudent Christian, og praksisplass Chall AS med Leif Kristian Nestvold-Haugen i spissen.

Christian Nummedal

Tidligere freeskier, Neste steg-deltaker og student i innvoasjon og entreprenørskap ved Neste steg.

Leif Kristian Nestvold-Haugen

Tidligere alpinist, deltaker på Neste steg og gründer av Chall AS.

Er du klar for en «challange»?

Leif Kristian Nestvold-Haugen er tidligere alpinist, ekspertkommentator, far, ektemann, elvepadler, deltaker på Neste steg Programmet, våren 2022 – og gründer og initiativtaker til Chall AS. Med seg på laget har han et knippe dyktige folk, investorer, Innovasjon Norge, noen partnere og ambassadører. Og ikke minst en student fra Neste steg som har praksisplass i oppstarsvirksomheten, nemlig tidligere freeski kjører Christian Nummedal.

Chall er en ny digital plattform for organisasjoner, store profiler i sosiale medier og helt vanlige brukere, som ønsker å engasjere seg gjennom konkurranser og utfordringer, på engelsk: «challenges» derfor «chall»!  Leif Kristian har jobbet med dette siden 2013, som en idé ved siden av idrettssatsningen. Nå er det et konsept som er klar for lansering sammen med et knippe kunder, ambassadører og brukere.

Chall’s reise

«Reisen vår har vært lang og lærerik, tidvis utfordrende, men vi har aldri mistet troen på at det er mange som har interesse av å kunne tilby og delta på enkle konkurranser – med lavest mulig terskel. Det er innholdsdrevet, hvor vi kan dele kunnskap om hva som engasjerer og fungerer» forteller Leif Kristian. «Mens jeg var aktiv brukte jeg tid og egne premiepenger på å utvikle det som nå fremstår som en altfor ambisiøs første versjon av plattformen. Deretter tok idrettskarrieren mer tid og konseptet ble lagt i skuffen. Faktisk var det min bror som under pandemien ønsket å vekke liv i den gamle ideen, samtidig som at det nærmet seg tiden for å bli alpinist-pensjonist. Et annet ord for å legge opp! Vi fikk på plass et fantastisk godt team med teknisk, juridisk og forretningsmessig erfaring og kunnskap, i tillegg til investorer, penger fra Innovasjon Norge og noen betalende kunder, før vi lanserer. Nå er det opp til oss» lar Leif Kristian oss vite.

Og «oss» er blant annet en annen tidligere toppidrettsutøver, «jibber’n» Christian Nummedal. Christian la opp i 2023, og startet samme høst på innovasjon og entreprenørskaps studiet til Neste steg. Her har han hatt tre innføringskurs, intro til entreprenørskap, oppsett av egen virksomhet og innovasjon og intraprenørskap. Nå er det praksis som står på timeplanen.

Livet som praksisstudent

«Rett før jul var jeg svært uheldig og skadet nakken, og pådro meg et brudd i den syvende nakkevirvelen. Der og da var det både skremmende og ubehagelig» forteller Christian. «Det er dessuten smått ironisk. Jeg har hengt opp ned i de største spretthoppene i verden i årevis, men har aldri skadet nakken. Dessuten fikk det konsekvenser for hva jeg hadde planlagt for vinteren. Så fort bruddet var stabilisert, kunne jeg fremskynde praksisperioden, som jeg opprinnelig hadde tenkt at skulle skje til våren, men det var ingen som kunne kaste seg rundt og ta meg imot. Rett før jul, ut av det blå, så ringte Leif Kristian og presenterte seg og Chall. Dagen etter var jeg på intervju og vi ble enige om en læringskontrakt for praksisperioden. Deretter hadde jeg min første dag 2.januar 2024. Siden har jeg vært der hver dag og jeg lærer utrolig mye» får vi vite.

Christian forteller at han har ansvar for ambassadørene, som lager «challengene» inne i appen, i tillegg til at han bidrar i alle møter og forefallende arbeidsoppgaver som Leif Kristian og teamet har behov for bistand til å ekspedere.

«Rett før jul, ut av det blå, så ringte Leif Kristian og presenterte seg og Chall. Dagen etter var jeg på intervju og vi ble enige om en læringskontrakt for praksisperioden.»

Leif Kristian skyter inn; «Vi er skikkelig imponert over hvor fort Christian både har forstått hva vi vil og hvor vi skal. Han er som en svamp! Dessuten bidrar han med svært mye innsikt og nettverkskontakter både mot utøver/ambassadører og kunder/sponsorer. I tillegg er Christian svært engasjert, tar initiativ og har på kort tid blitt en viktig kulturbygger for teamet og nettverket. Vi ønsker allerede nå å ha med oss «Nummis» videre når praksisperioden er over» forteller Leif Kristian.

Når vi spør Christian om hvordan det er å ha praksis i Chall smiler han bredt.

«Vi er en liten startup med få folk og da blir jeg sett hele tiden og får både veiledning og tett oppfølging. Jeg føler også at jeg gjør en forskjell!»

Vi lurer på om det er som i pensumbøkene og det gjestene våre har fortalt i innovasjon og entreprenørskaps-webinarene, da svarer Christian ærlig: «Både ja og nei. Det er noe helt annet å se hvordan gründerne jobber og løser små og store utfordringer i hverdagen. Det er fremmed, men jeg merker også at det jeg kan bidra og det er jo viktig for motivasjonen. Det er morsomt å kjenne igjen alle begrepene, med flere, som er en del av dagligtalen i en startup. Det er både gøy og veldig lærerikt» forteller han.

«I tillegg er Christian svært engasjert, tar initiativ og har på kort tid blitt en viktig kulturbygger for teamet og nettverket. Vi ønsker allerede nå å ha med oss «Nummis» videre når praksisperioden er over»

Veien videre for Christian og Chall

På spørsmål om hva som må til for at Chall skal lykkes med sin satsning er de svært samstemte, alpinisten og jibber’n;

«Vi må ha en brukervennlig løsning og betalende kunder som er fornøyde. Deretter skal vi skalere. Vi har fortsatt fullt fokus på å justere plattformen basert på tilbakemeldingene fra testbrukerne og er nå klare for å lansere løsningen i løpet februar. Vi gleder oss stort til å få mer kunnskap om hva som virker og deretter kjøre på» sier de mer eller mindre i munnen på hverandre.

Christian forteller at han opplever praksisplassen som både lærerik og meningsfull.

«Jeg føler at dette er en veldig bra match – at jeg får være med en kunnskapsrik og kul gjeng som det er morsomt å jobbe med! Chall-gjengen har gode verdier og visjonen klar. For min del er det som å være med «gutta på tur» samtidig som at det er noen annet som er målet – nemlig skape verdi for brukerne av plattformen. Jeg får selvtillit av dette her – og troa på plattformen har jeg også! Gled deg, snart kommer det en «chall» i din retning. Følg med!» oppsummerer praksis-studenten «Nummis».

«For min del er det som å være med «gutta på tur» samtidig som at det er noen annet som er målet – nemlig skape verdi for brukerne av plattformen. Jeg får selvtillit av dette her – og troa på plattformen har jeg også!»

Hør fra tidligere deltakere

Øyvind Blikra

Forsvarets Logistikkorganisasjon (NOR JLSG)

«Det viktigste jeg vil få frem rundt Neste steg er verdien av kurset for alle forsvarsansatte, ikke fordi det er et springbrett ut, men fordi Neste steg hjelper folk til å sette ord på egen kompetanse, som igjen gjør at folk står tryggere i jobben de skal gjøre»

Synnøve Solemdal

Student – byggingeniør

«Det å møte andre som var i lik situasjon var verdifullt, samt overraskende å se hvor mye til man har til felles, og hvor fint det var å prate med andre folk som var i samme situasjon»

Nina Haver-Løseth
Innovation, culture & learning specialist i Kongsberg Digital

«Arbeidet jeg har gjort sammen med Neste steg de siste månedene, etter at jeg virkelig skjønte hvordan Neste steg kunne brukes, har hjulpet meg veldig.»

Utforsk flere historier

____________________________________

I samarbeid med:

Se alle våre partnere

_______________________________