Nina Haver-Løseth

I 2020 var det 20 år siden Nina deltok på sin første internasjonale konkurranse i alpint. Det var også det året hun valgte å legge opp og deltok deretter på Neste Stegs tredagerssamling. Et og et halvt år senere er hun ansatt hos Kongsberg Digitalt som innovation, culture & learning specialist.

Bakgrunn:

Tidligere alpinist

I dag:

Innovation, culture & learning specialist i Kongsberg Digital

Overgangen ut av idretten

Frem til nå har livet til Nina bestått av ulike bobler – først boblen som toppidrettsutøver, og deretter boblen som mor. Nå gleder hun seg til å få ordentlig fotfeste i verden utenfor boblene.

– Fra andre hadde jeg hørt mye om vakuumet toppidrettsutøvere opplever når de legger opp. Av en eller annen grunn tenkte jeg at det ikke kom til å skje med meg.

Hun forteller ærlig om hvordan vakuumet traff henne – hardt. Identitetskrisa meldte sin ankomst; hvem er jeg uten ski, hvem er jeg uten å være mamma, hva står jeg for og hva kan jeg? var spørsmål Nina stilte seg selv. Overgangen fra å bli dyrket som idrettsutøver, til å innse at hun nå stod på bar bakke i arbeidslivet, med et hav av jobbtitler som hun ikke helt visste hva innebar, ble stor.

CV-veiledning, sparring og nettverksbygging

Fra hun deltok på Neste steg i 2020 tok det halvannet år før hun virkelig tok i bruk verktøyene Neste steg hadde gitt henne. Hun benyttet seg av nettverket hun hadde fra før, og som Neste steg hadde bidratt med. Hun sparret med kontaktpersoner og venner av Neste steg.

– Arbeidet jeg har gjort sammen med Neste steg de siste månedene, etter at jeg virkelig skjønte hvordan Neste steg kunne brukes, har hjulpet meg veldig. Både Tor og Tore har stilt opp med uuvurderlig støtte og sparring, som bidro til fornyet selvtillit i det ukjente arbeidslivet og sammensetningen av en CV jeg virkelig er stolt av. Til slutt var det en bekjent som tipset om Kongsberg Digitalt om at vi kunne være en potensielt god match som viste seg å være spot on. 

«Arbeidet jeg har gjort sammen med Neste steg de siste månedene, etter at jeg virkelig skjønte hvordan Neste steg kunne brukes, har hjulpet meg veldig.»

Råd til andre i samme situasjon

På spørsmål om hva hun ville sagt til noen som er i samme situasjon som hun har vært, ler hun og svarer: – Som alle andre fortalte meg, tålmodighet. Tørr å ha tålmodighet i prosessen, samtidig som du er fremoverlent og proaktiv. Bruk nettverket du har rundt deg, og gå inn med en «Hva er det verste som kan skje»-mentalitet. Vis interesse og vær nysgjerrig.

– Hvis jeg skulle gått tilbake og endret noe, kunne jeg ønske at jeg hadde turt å delta på tredagerssamlingen mens jeg fortsatt var aktiv. I tillegg skulle jeg ønske jeg brukte mine mange skadeperioder til faglig påfyll eller lignende. Bygg et nettverk mens du fortsatt er aktiv, og ikke minst: Tør å vær ærlig på at du er på jakt etter jobb. Ikke vent på at mulighetene skal bli lagt i fanget ditt.

«Tør å vær ærlig på at du er på jakt etter jobb. Ikke vent på at mulighetene skal bli lagt i fanget ditt.»

Hør fra tidligere deltakere

Øyvind Blikra

Forsvarets Logistikkorganisasjon (NOR JLSG)

«Det viktigste jeg vil få frem rundt Neste steg er verdien av kurset for alle forsvarsansatte, ikke fordi det er et springbrett ut, men fordi Neste steg hjelper folk til å sette ord på egen kompetanse, som igjen gjør at folk står tryggere i jobben de skal gjøre»

Synnøve Solemdal

Student – byggingeniør

«Det å møte andre som var i lik situasjon var verdifullt, samt overraskende å se hvor mye til man har til felles, og hvor fint det var å prate med andre folk som var i samme situasjon»

Nina Haver-Løseth
Innovation, culture & learning specialist i Kongsberg Digital

«Arbeidet jeg har gjort sammen med Neste steg de siste månedene, etter at jeg virkelig skjønte hvordan Neste steg kunne brukes, har hjulpet meg veldig.»

Utforsk flere historier

____________________________________

I samarbeid med:

Se alle våre partnere

_______________________________