Ludvig Søgnen Jensen

Etter å ha vært med på å bygge opp supersprint-sporten over mange år, og vunnet det meste som kunne vinnes, deltok Ludvig på Neste steg i mai 2022. Måneden etter fikk han seg jobb, i juli hadde han ferie, og i august begynte han i sin nye hverdag som Prosjektleder i Ohmia Construction.

Bakgrunn:

Langrenn / supersprint

I dag:

Prosjektleder i Ohmia Construction

Fra langrenn til supersprint

Ludvig startet sin idrettskarriere som profesjonell langrennsutøver. Etter å ha stanget i noen år tok han avgjørelsen om at hans tid som profesjonell idrettsutøver var over. Det endret seg da han oppdaget supersprint, som i 2013 var en ny øvelse. Han tok valget om å satse på idretten på ny, og sier han opplevde det litt som en ny vår. Mellom 2013 og 2020 vant han det meste som kunne vinnes innen supersprint, og satte endel verdensrekorder. I tillegg fikk han mulighet til å være med på utviklingen av idretten, samtidig som han holdt seg travel med ulike prosjekter ved siden av. 

Tøff første del av karriereskiftet

Ved siden av idrettskarrieren har han tatt en bachelor i idrettsbiologi på NIH. Han har i tillegg til idretten, jobbet deltid hos DNV utenom sesongen. Han har vært involvert i noen start-ups, og er grunnlegger av World Sprint Series. Ludvig forteller ærlig om at han opplevede første del av karriereskiftet som utrolig tøft.

– Vi hadde akkurat fått World Sprint Series opp å gå. Sporten begynte å bli stor internasjonal, vi hadde forhandlet frem store internasjonale tv-avtaler. Så kom pandemien og satte en stopper for alle konkurranser resten av 2020, og hele 2021. Vinteren 2021/2022 var det fortsatt mange avlysninger, og usikkerhet fra konkurranse til konkurranse. Som resultat av usikkerheten jobbet jeg mer målrettet ved siden av idretten, for å opparbeide meg erfaring. I 2022 falt valget til slutt på å gå mer aktivt på jobbjakt.

Kaffekopper og deltakelse på Neste steg

Han var på dette tidspunktet veldig interessert i å prøve noe helt nytt, selv om han hadde flere muligheter innenfor idretten. – Jeg begynte å utnytte nettverket mitt, ta ulike møter og kaffekopper med mennesker i ulike bransjer i næringslivet. Ikke med mål om at de skulle gi meg jobb, men heller for å bygge kunnskap om arbeidslivet, hvordan arbeidsmarkedet fungerer og hva som kreves. En av disse kaffekoppene var med Tore Rynning-Nielsen, som fortalte meg om Neste steg, og oppfordret meg til å delta. Mai 2022 deltok han, og det angrer han ikke på.

– Neste steg ga meg masse. Det aller viktigste var det å oversette hva jeg har av erfaring fra idretten, til det man prøver å finne i arbeidslivet. I mitt tilfelle var det fint å bli oppmerksom på kompetansen jeg har opparbeidet meg, som hvordan å starte eget firma, skaffe og forvalte sponsorer, forhandle tv-avtaler og holde kurs. I tillegg fikk jeg god trening i å pitche meg selv, og hvordan raskt og forståelig oppsummere min kompetanse. Jeg fikk veldig mye ut av dialogen og gruppearbeidet med de andre som var i lik situasjon som meg. Jeg deltok på Neste steg i mai, fikk jobb i juni, hadde ferie i juli, og begynte i jobb i august. Og Neste steg var en stor bidragsyter til at jeg fikk meg jobb.

«Jeg deltok på Neste steg i mai, fikk jobb i juni, hadde ferie i juli og begynte i jobb i august»

Ikke ulovlig med parallelle løp

– Jeg vil absolutt anbefale andre å være med på Neste steg. Jeg kunne virkelig gjort det igjen, for å få mer input og møte flere mennesker. Ludvig oppfordrer andre til å være uredd og bruke nettverket sitt for det det er verdt. Spør mennesker du kjenner om hva som kreves i arbeidslivet. – Det er heller ikke ulovlig med parallelle løp. I søknadsprosesser er det lov til å teste arbeidsgiveren litt, og stille litt krav for å finne ut om dette er riktig sted for deg å jobbe. Han fant til slutt riktig sted for ham, og begynte som prosjektleder i Ohmia Construction i august, hvor han skal være med på reisen mot elektrifisering av anleggsbransjen.

«Jeg vil absolutt anbefale andre å være med på Neste steg. Jeg kunne virkelig gjort det igjen, for å få mer input og møte flere mennesker»

Hør fra tidligere deltakere

Jenny Marie Rørvik

Koordinator/Prosjektleder i Flyte

«Det var et sikkerhetsnett for meg å vite at jeg kunne ta kontakt med dere for de minste spørsmål, eller hvis jeg møtte på utfordringer visste jeg at jeg kunne henvende meg til dere som jeg var trygg på. Det hjalp meg utvilsomt fra å gå motløs, til å bli motivert til å skulle finne meg ny jobb»

Øyvind Blikra

Forsvarets Logistikkorganisasjon (NOR JLSG)

«Det viktigste jeg vil få frem rundt Neste steg er verdien av kurset for alle forsvarsansatte, ikke fordi det er et springbrett ut, men fordi Neste steg hjelper folk til å sette ord på egen kompetanse, som igjen gjør at folk står tryggere i jobben de skal gjøre»

Synnøve Solemdal

Student – byggingeniør

«Det å møte andre som var i lik situasjon var verdifullt, samt overraskende å se hvor mye til man har til felles, og hvor fint det var å prate med andre folk som var i samme situasjon»

Utforsk flere historier

____________________________________

I samarbeid med:

Se alle våre partnere

_______________________________