Mari Eide

Gjennom Neste steg fikk jeg ord og verktøy til å beskrive de 15 årene av livet mitt og hvordan langrennssatsningen ikke bare definerte hvem jeg var, men også hva jeg hadde lært. Det har jeg tatt med meg i yrkeslivet, mitt neste steg.

Bakgrunn:

Langrennsløper, 8 år på landslag

I dag:

Bedriftsrådgiver i BanqSoft

Hvem er jeg og hva har jeg lært?

Mari Eide er tidligere langrennsløper og var toppidrettsutøver de siste åtte årene av karrieren. Fullt fokus på en ting, 24 timer i døgnet, 7 dager i uka, nemlig å bli best mulig til å gå fort på ski. Nå er hun ansatt i BanqSoft jobber med kunder og systemer og stortrives.

Jeg var i tvil om jeg ville få en jobb, selv om jeg hadde studert ved siden av idrettssatsingen, hva kunne jeg egentlig utover å gå på ski og hva kunne jeg bruke av alt jeg hadde lært underveis? Det viste seg å være en god del, smiler hun

Man blir ikke rik av å satse på idrett understreker Mari. Samtidig har hun tenkt mye på alt hun har lært om trening, restitusjon, kosthold, planlegging, gjennomføring og teamarbeid. Men det var først når jeg deltok på Neste steg at dette ble tydelig for meg, at jeg fikk ord og verktøy til å beskrive de 15 årene av livet mitt hvor satsningen definerte hvem jeg var, sier Mari.

Som satsende idrettsutøver må du også lære deg å leve med usikkerhet, frykt for sykdom som kunne påvirke trening og konkurranser, optimalisering og planlegging av livet i minste detalj. Det var et enormt fokus og jeg tror ikke jeg forstod hvor sliten jeg var før jeg la opp, reflekterer hun.

Overgangen

Mari forteller at hun var veldig usikker på om hun kom til å få en jobb, hun som i egne øyne bare vare en utøver. Hun hadde riktignok utdannelse innen økonomi og ledelse, men trengte hjelp til å få opp selvtilliten om overgangen til en annen rolle i en ukjent verden, arbeidslivet.

Jeg fikk god hjelp av Tonje Hinze, karriereveileder hos Olympiatoppen som også anbefalte meg å delta på Neste steg. Her lærte vi å skrive CV, lage en LinkedIn profil, presentere oss selv, jobbe med ideer og kommunikasjon og i sum  bidro dette til en overraskende effekt gjennom motivasjon og økt tro på meg selv, minnes hun fra dagene i 2020.

«Jeg vil bare anbefale alle som har en mulighet til å delta på tredagersprogrammet til å melde seg på. Jeg er veldig takknemlig for hjelpen jeg fikk og møte med alle de gode menneskene som bare ville meg vel!»

Løpeturen og refleksjoner

Jeg vokste masse på det vi var med på, de tre dagene. Jeg fikk blant annet vite at det er enklere å komme i posisjon for en ny jobb gjennom kontakter, ikke bare se på finn.no. Derfor var det også morsomt at det nettopp var under en joggetur, mens jeg holdt på med de siste eksamener på BI, at jeg kom i prat med en bekjent av meg som senere tilbød meg en stilling i BanqSoft.

I ettertid er det også interessant å trekke fram at det som var viktig for meg under alle årene med satsningen, lagarbeidet, pågangsmotet og tålmodigheten er like viktige for meg nå. Prosessen under tredagersprogrammet til Neste steg var med på å tydeliggjøre dette også, forteller Mari.

Åpenhet og deling

Jeg er glad i å dele min historie fra min idrettskarrieren, og jeg mener at det er viktig å være tålmodig i satsningen, at utøvere som meg kan ta medalje i VM uten å være god som junior. Det å være åpen, det å dele erfaringer er en styrke. det var også noe vi fikk perspektiv på og øvelse i under Neste steg. Dessuten var folkene jeg møtte veldig fine, åpne og ujålete. Det var spennende å høre historien til de andre utøverne og ikke minst folkene fra Forsvaret. Alt de har gjort og ikke minst hva de hadde gjort. Jeg kjente meg på en merkelig måte igjen, selv om jeg selv aldri har tjenestegjort, ler Mari.

Jeg vil bare anbefale alle som har en mulighet til å delta på tredagersprogrammet til å melde seg på. Jeg er veldig takknemlig for hjelpen jeg fikk og synes det er kjempebra det dere gjør – stå på videre og gleder meg til å treffe deltakere, mentor og partnere igjen på neste alumnitreff, avslutter Mari Eide.

Hør fra tidligere deltakere

Øyvind Blikra

Forsvarets Logistikkorganisasjon (NOR JLSG)

«Det viktigste jeg vil få frem rundt Neste steg er verdien av kurset for alle forsvarsansatte, ikke fordi det er et springbrett ut, men fordi Neste steg hjelper folk til å sette ord på egen kompetanse, som igjen gjør at folk står tryggere i jobben de skal gjøre»

Synnøve Solemdal

Student – byggingeniør

«Det å møte andre som var i lik situasjon var verdifullt, samt overraskende å se hvor mye til man har til felles, og hvor fint det var å prate med andre folk som var i samme situasjon»

Nina Haver-Løseth
Innovation, culture & learning specialist i Kongsberg Digital

«Arbeidet jeg har gjort sammen med Neste steg de siste månedene, etter at jeg virkelig skjønte hvordan Neste steg kunne brukes, har hjulpet meg veldig.»

Utforsk flere historier

____________________________________

I samarbeid med:

Se alle våre partnere

_______________________________