Alumni:

Kari Maritza Kollbotn

Kari forteller at deltakelsen på tredagersprogrammet fikk henne til å innse at hun ikke trengte å stresse, at hun går glipp av den store verden utenfor. Neste steg er en port til nye muligheter, samtidig er det også et fint fellesskap, der du på kort tid blir kjent med mange nye, fine folk.

Bakgrunn:

Syklet Norge på langs som 14-åring, fjellgeit med og uten ski. Aktivist for overgrepsutsatte og pårørende

I dag:

Major i Hæren

Eventyrlysten tok overhånd

Kari Maritza Kollbotn er fra Tromsø og har vokst opp i Nord-Norge. Hun beskriver seg selv som en nysgjerrig person som er glad i naturen og liker å le. Hun er major i Hæren og jobber til daglig i
plangruppa for brigadesjefen der hun kombinerer analyse med det å lede mennesker. Jeg gikk rett ut av russedressen og inn i militæret. Planen var å bli politi, men så rekrutterte de til Krigsskolen under befalsopptaket, da overtok eventyrlysten og konkurranseinstinktet smiler Kari lurt.

Hun forteller videre at jo eldre hun blir jo mer innser hun hvilken gullgruve Forsvaret er og at alt hun har lært har en verdi for noe større, og for mange, ikke bare karrieremessig. Jeg tenker at jeg må gjøre en god jobb der jeg er, så kommer det andre som et resultat. Innstillingen er alt. Har jeg det kjekt der jeg er så vil andre jobbe med meg. I tillegg fikk jeg noen kloke råd av mamma som jeg alltid vender tilbake til; Uansett hva du gjør Kari, ikke mal deg inn i et hjørne, ikke bli for snever, vær i bevegelse!

Tverrfaglighet i praksis

Kari er tydelige på at det er veldig mange dyktige folk i Forsvaret. Der  hun er nå, i plangruppa, har de et tverrfaglig team som består av fagmyndighet i logistikk, sanitet, ingeniør, administrasjon og økonomi hvor alle har forskjellige fagbakgrunn og motivasjon, men bidrar med sitt til å løse oppgavene. Dermed blir det også både lærerikt og gøy når vi gjør det sammen, får vi vite.

«Neste steg er en port til nye muligheter, samtidig er det også et fint fellesskap, der du på kort tid blir kjent med mange nye, fine folk»

Mestringsstrategi for å komme over noe ubeskrivelig vondt og vanskelig

Kari forteller om det å finne livsgnisten i å skape øyeblikk der humor og samhold er utrolig viktig, sammen med undring, latter og friluftsliv. Hun har vært offentlig åpen om en barndom som har vært vanskelig. Om overgrep og hvordan komme seg gjennom en tapt tid, med relasjonelle skader og utfordringer det krever massiv mobilisering for å være åpen om. Åpen og modig er hun. Kari har bidratt til at Stortinget gjør endringer i foreldelsesfristen for overgrep mot barn. En kamp hun har kjempet for å unngå at andre skal oppleve det samme i framtiden. Vi i Neste steg har fått høre en liten smakebit av foredraget hun holder om hvordan hun har bearbeidet og funnet sin strategi for selvoppholdelse etter hendelsene i barndommen. Det finnes et intervju publisert på The Human Aspect med Kari som du gjerne må se her: (åpner i nytt vindu)

Jeg er evig takknemlig for hvordan jeg er blitt møtt av sjefer jeg har hatt i Forsvaret. De har vist forståelse og har gitt meg rom for å bearbeide uten at det har gått ut over jobben min, tror jeg da, for den har vært utrolig viktig for meg, det å være fysisk aktiv, bruke hodet, bruke kroppen ute i naturen har vært en av mine nøkler for å komme meg videre. Det har jobben og rollene jeg har hatt i Forsvaret muliggjort, konkluderer hun.

Neste steg alumni 2019

Kari forteller at deltakelsen på tredagersprogrammet fikk henne til å innse at hun ikke trengte å stresse, at hun går glipp av den store verden utenfor.

Jeg fikk et innsyn av det jeg lærer i Forsvaret også er nyttig i andre organisasjoner og sammenhenger, som generell folkeskikk, holde seg faglig oppdatert, være imøtekommende, samarbeide men også produsere selvstendig med høy kvalitet.

Nestes steg bekreftet det jeg hadde tenkt, ja så spennende verden er og med mange muligheter, hvor også jeg kan bidra, og med det fikk jeg også puste bedre! Neste steg er en port til nye muligheter, samtidig er det også et fint fellesskap, der du på kort tid blir kjent med mange nye, fine folk får vi vite.

-Det jeg husker veldig er miljøet, alle de fine folkene som deltok. Det var en ære å sitte i et rom med så mange hardtarbeidende, målbevisste folk. Noen var eksepsjonelt gode i golf, seiling, eller vinteridretter. Andre hadde tjenestegjort i Afghanistan mange ganger, spesialister og offiserer som trygt kan kalles Forsvarets toppidrettsutøvere, og jeg opplevde at jeg på en eller annen måte passet inn her.

Jeg kan absolutt anbefale alle som vurderer å bruke tre dager for å orientere seg i muligheter, bli bedre kjent med egne ressurser, andre spennende deltakere og foredragsholdere til å søke. Dessuten er alumninettverket, mentorer og partnerskapene ytterligere grunner til å bli en del av Neste steg avslutter Kari Maritza Kollbotn.

Til deg som merket deg at Kari beskriver seg som aktivist for overgrepsutsatte og pårørende, se også mer informasjon på Vi Tror Deg hvor Kari er en av lederne.

Møt våre alumni

Synnøve Solemdal

Student – byggingeniør

«Det å møte andre som var i lik situasjon var verdifullt, samt overraskende å se hvor mye til man har til felles, og hvor fint det var å prate med andre folk som var i samme situasjon»

Nina Haver-Løseth
Innovation, culture & learning specialist i Kongsberg Digital

«Arbeidet jeg har gjort sammen med Neste steg de siste månedene, etter at jeg virkelig skjønte hvordan Neste steg kunne brukes, har hjulpet meg veldig.»

Kristoffer Børke

Avdelingsleder iFront Karriere

«Uavhengig av om planen er et neste steg om 1 år eller 5 år, er det en veldig fin arena å møte opp på. Å være med på Neste steg betyr ikke at man må slutte, men blant annet at man blir mer bevisst sin egen kompetanse»

Utforsk flere alumnihistorier

____________________________________

I samarbeid med:

Se alle våre partnere

_______________________________