Truls Brenna Johansen

Truls Brenna Johansen deltok på Neste steg programmet i 2019. Han har bakgrunn fra Forsvaret, hvor han var i 10 år med mange forskjellige oppgaver og roller, inkludert to turer til Afghanistan. I 2020 gikk han over i sivil jobb, først i Aker Solution og deretter i Element Logic, selskapet som fra hovedkvarteret på Kløfta står bak en internasjonal suksesshistorie, et lite eksporteventyr innen automatisert lagerstyring.

Bakgrunn:

Forsvaret

I dag:

Talent- og lederansvarlig HR i Element Logic.

Større bevissthet

På spørsmål om hva Truls fikk ut av å delta på Neste steg sier han at bevissthet rundt hva og hvordan han kommuniserte egen kunnskap har vært avgjørende for ham.

I oppveksten var unge håpefulle Johansen på junior landslaget i Telemarkkjøring. Han gikk på skigymnas på Oppdal og deltok i både VM og Worldcup, men han gav seg med skikjøring på høyt nivå samtidig med førstegangstjenesten.

Stortrives i Element Logic

På spørsmål om hva han gjør nå forteller Truls enkelt og rett fram at han jobber, er ektemann og pappa. I jobben leder han andre «HR- og business partnere» og har i tillegg ansvar for «talent and leadership development». Selv om selskapet vokser raskt får vi vite at Element Logic har en unik flat struktur, dedikerte ansatte som har utviklet en åpen kultur for deling og kvalitetsforbedring og som igjen både inspirerer og motiverer til innsats og læring. Truls forteller at Element Logic investerer ikke bare i teknologien, men også folkene sine. Folkene er avgjørende for å utvikle de prisberømte robotene og høyteknologien levert av en kunnskapsbedrift som vokser med rekordfart både i antall hoder og land.

«Jeg er ikke i tvil. Deltakelse på Neste steg er en glimrende anledning til å få innblikk i hvordan det er på utsiden av Forsvaret eller idretten. Her får du verdifull innsikt i hvordan det er på andre sida – uten at du trenger å gjøre et valg om å forlate noe som er kjent og kjært, som Forsvaret var – og er for meg»

Forsvar og næringsliv

Vi lurer på om det mange likheter mellom næringsliv og Forsvaret?
Ja og nei, sier Truls. Den største forskjellen er kulturen, kameratskapet og dedikasjonen hvor Forsvaret er unikt sammenlignet med min erfaring så langt som sivilist, konkluderer han.

Mye handler nok om at man i mange avdelinger går igjennom den samme form for seleksjon og man har den samme grunnleggende opplæringen. Også er Forsvaret en livsstil, mer enn en jobb. Det tok noen måneder før jeg innså hva det var jeg savnet mest fra Forsvaret. På en annen side handler det om folk og deres ulike beveggrunner for å gjøre eller si som de gjør også i næringslivet. Dette fasinerer Truls. Han forteller at han er nysgjerrig og vitebegjærlig og jobber med både motivasjon og dokumentasjon av prestasjon på arbeidsplassen. I tillegg til dette jobber han med å bygge opp en ny HR-avdeling. Jeg trives svært god og blir faglig utfordret og lærer noe nytt hver eneste dag, konkluderer han.

Veteranarbeid og Neste steg

​Truls har også deltatt aktivt i veteranarbeidet, gjennom kameratstøtte og et pionerarbeid basert på Roger Solomons EMDR-behandling for veteraner. De som har hatt et ekstra behov for støtte etter overgangen ut av Forsvaret.

Jeg har vært heldig, både personlig og gjennom mange møter og veiledningssesjoner som er meget meningsfylt, men samtidig også en påminnelse om at livet er sårbart, at det kan oppstå ting som kan få selv de tøffeste til å få utfordringer med de enkleste ting. Dette har jeg stor respekt for – og er ydmyk og takknemlig for å ha kunnet bidra når det trengs i det viktige veteranarbeidet, sier Truls.

​På spørsmål om hva Truls fikk ut av å delta på Neste steg sier han at bevissthet rundt hva og hvordan han kommuniserte egen kunnskap har vært avgjørende. Dette er kunnskap jeg har lært i Forsvaret, men som ble satt i system og på mange måter omgruppert i møte med fagfolkene på Neste steg programmet. Jeg er også takknemlig for anledningen til å være en del av nettverket og registrerer at det øker for hvert år, med stadig nye gode medlemmer og møteplasser. Det er dessuten viktig for meg, sier Truls; Det å være del av noe, noe som skaper en tilhørighetsfølelse.

Folk både ønsker og trenger utvikling sier han. -Jeg er ikke i tvil. Deltakelse på Neste steg er en glimrende anledning til å få innblikk i hvordan det er på utsiden av Forsvaret eller idretten. Her får du verdifull innsikt i hvordan det er på andre sida – uten at du trenger å gjøre et valg om å forlate noe som er kjent og kjært, som Forsvaret var – og er for meg, avslutter Johansen.

Hør fra tidligere deltakere

Øyvind Blikra

Forsvarets Logistikkorganisasjon (NOR JLSG)

«Det viktigste jeg vil få frem rundt Neste steg er verdien av kurset for alle forsvarsansatte, ikke fordi det er et springbrett ut, men fordi Neste steg hjelper folk til å sette ord på egen kompetanse, som igjen gjør at folk står tryggere i jobben de skal gjøre»

Synnøve Solemdal

Student – byggingeniør

«Det å møte andre som var i lik situasjon var verdifullt, samt overraskende å se hvor mye til man har til felles, og hvor fint det var å prate med andre folk som var i samme situasjon»

Nina Haver-Løseth
Innovation, culture & learning specialist i Kongsberg Digital

«Arbeidet jeg har gjort sammen med Neste steg de siste månedene, etter at jeg virkelig skjønte hvordan Neste steg kunne brukes, har hjulpet meg veldig.»

Utforsk flere historier

____________________________________

I samarbeid med:

Se alle våre partnere

_______________________________