Alumni:

Tonje Daffinrud

«Etter 20 år med golf var mitt store mål å delta i Tokyo-OL, 2021. Kort tid etter at jeg hadde annonsert at jeg skulle legge opp var jeg med på tre uforglemmelige dager sammen med Neste steg. Jeg kunne gjerne deltatt en gang til.»

Bakgrunn:

Profesjonell golfspiller i 20 år

I dag:

Businessmanager i Ness, Risan & Partners AS

Golf i 20 år

Etter 20 år med golf var mitt store mål å få delta i Tokyo-OL, 2021. Kun kort tid etter at jeg hadde annonsert at jeg skulle legge opp var jeg med på tre uforglemmelige dager sammen med Neste steg. Jeg kunne gjerne deltatt en gang til, forteller Tonje Daffinrud, tidligere profesjonell golfspiller, nå Business Manager i Ness, Risan & Partners AS

Tonje Daffinrud la en plan som ung idrettsutøver der hun måtte flytte hjemmefra, gå på idrettsgymnas, forsøke å komme seg inn på et bra College i USA og deretter ta steget til profesjonell golf.

Fulgte planen

– Den planen la jeg tidlig og alene. Jeg var både målbevisst og hardtarbeidende og nå i ettertid innser jeg jo at planen eller drømmen gikk i oppfyllelse, selv om den opprinnelige drømmen inneholdt en annen slutt. Der jeg skulle bli like god som hun som hadde gått opp veien for oss, en annen Neste steg alumni, Suzann Pettersen. «Tutta» viste at det var mulig å komme fra Norge og bli blant de beste golferne i verden. Mot slutten av karrieren merket jeg imidlertid at det tæret på både motivasjon og på kroppen. Derfor ble mitt siste store mål å komme til OL. Når jeg oppsummerer alt sammen, fra NTG og studier i USA og Norge, livet som amatør- og profesjonell golfer, alle reisene og turneringene rundt om i verden, så har jeg allerede fått oppleve utrolig mye fint i livet, smiler hun.

«For meg kunne ikke timingen med Neste steg vært bedre. Det gikk bare et par måneder fra jeg la opp til jeg startet opp på et nytt spennende kapittel, så overgangen fra toppidretten, som hadde vært alt jeg tenkte på og levde for i alle de årene, viste seg å være langt mindre vanskelig med litt hjelp og veiledning fra blant annet Neste steg. Jeg er svært takknemlig og samtidig sikker på at andre også vil ha nytte av å delta og bli en del av nettverket.»

Neste steg?

Da beslutningen om å slutte med golf var tatt var det en lettelse, forteller hun. -Jeg hadde gått på akkord med meg selv en god stund, men jeg satt OL-deltakelse foran alt og fokuserte knapt nok på noe annet. Da OL var over, var også 2/3 av mitt liv ved et vendepunkt. Nå ville jeg gjøre noe annet. Lære nye ting, nye bransjer å kjenne, få nye impulser, møte folk fra andre miljøer. Ikke noe galt om verken golfmiljøet eller toppidretten, det har vært en enestående opplevelse den reisen jeg har fått ta del i, men jeg var nysgjerrig og samtidig usikker på hva jeg kunne brukes til, jeg som hadde reist verden rundt for å slå en liten hvit ball fra A til B. Jeg hadde faktisk hørt at Neste steg var et program som åpnet for muligheter for idrettsutøvere og folk fra Forsvaret og at det til og med hadde ført til konkrete jobbmuligheter. Derfor var jeg både åpen og optimistisk for at møte med programmet kunne by på både nye impulser og muligheter, røper hun.

Overgangen

I dag jobber Daffinrud hos Ness, Risan & Partners AS som forretningsfører for shipping teamet. Jeg kjente ikke bransjen fra før, men jeg ser at jeg har med meg mange egenskaper som gjør at jeg klarer å levere og lære, selv om lærekurven er svært bratt. Jeg kan jobbe effektivt, strukturert og holde fokus. Jeg har jo en bachelor i Business Administration fra University of Denver så om jeg ikke kunne bransjen så er jeg interessert i både tall, økonomistyring og planlegging. Jeg var svært spent på hvordan overgangen til arbeidslivet skulle bli. Jeg hadde vært min egen arbeidsgiver og planlegger under Ladies European Tour i syv år og var derfor vant til å ha mye å gjøre og full kontroll på alt fra planlegging, økonomi, trening, hvile og restitusjon og prestasjon i konkurranser. Derfor er det godt å merke at jeg både kan levere, men også blir utfordret i arbeidslivet, i det nye kapitlet i livet, får vi vite.

Verktøy og veiledning

Tonje har imidlertid ikke helt forlatt golfen. Hun er spaltist i Norsk Golf. Det største mediehuset i Golfforbundet. Her bidrar hun med sine erfaringer, perspektiver og konkrete tips til hobbygolferen. Når vi ber henne trekke fram en artikkel hun er spesielt fornøyd med er hun ikke sen med å svare den om Mental trening. Jeg brenner spesielt for dette, utbryter hun. For noen har en personlighet som gjør at de ikke trenger så mange verktøy for å riktig spenning og fokus, mens andre må jobbe mer med dette utdyper hun.

Når vi lurer på hva Tonje egentlig fikk ut av Neste steg svarer hun raskt at det var mye! Programmet er samfunnsrettet, aktuelt, mot muligheter og behov som kan kobles til deltakernes bakgrunn og erfaring. De ulike faglige påfyllene, fra Forsvaret, idretten men også andre aktualiteter fra samfunnet var nyttige. Jeg vil også trekke fram gode verktøyene som hjalp meg til å sortere både hva som er mulig, hva jeg kunne tenke meg, men også hva jeg ikke kunne tenke meg å gjøre videre. Det siste høres kanskje rart ut, men det var en øyeåpner for meg, være selektiv og diskutere dette sammen med de andre deltakerne. Sist men ikke minst veiledningen og oppfølgingen som førte til at jeg raskt, bare noen uker var i jobbintervjuer. En av disse førte til den stillingen jeg har nå hos Ness, Risan & Partners AS, hvor jeg stortrives, mye takket være dere i Neste steg, sier Tonje.

Hør fra tidligere deltakere

Øyvind Blikra

Forsvarets Logistikkorganisasjon (NOR JLSG)

«Det viktigste jeg vil få frem rundt Neste steg er verdien av kurset for alle forsvarsansatte, ikke fordi det er et springbrett ut, men fordi Neste steg hjelper folk til å sette ord på egen kompetanse, som igjen gjør at folk står tryggere i jobben de skal gjøre»

Synnøve Solemdal

Student – byggingeniør

«Det å møte andre som var i lik situasjon var verdifullt, samt overraskende å se hvor mye til man har til felles, og hvor fint det var å prate med andre folk som var i samme situasjon»

Nina Haver-Løseth
Innovation, culture & learning specialist i Kongsberg Digital

«Arbeidet jeg har gjort sammen med Neste steg de siste månedene, etter at jeg virkelig skjønte hvordan Neste steg kunne brukes, har hjulpet meg veldig.»

Utforsk flere historier

____________________________________

I samarbeid med:

Se alle våre partnere

_______________________________