Alumni:

Christian N. Stibolt

Gjennom Neste steg fikk jeg et spark bak til å definere hva jeg allerede kan, hva jeg vil og hvor jeg kan bidra i arbeidslivet, forteller økonomioffiseren, golferen og friluftsmannen Christian Stibolt. Det var en hyggelig øyeåpner og et nyttig kurs på mange forskjellige måter får vi vite.

Bakgrunn:

Norges Handelshøyskole, Forsvaret høyskole og Sjøkrigsskolen

I dag:

Økonomioffiser i Forsvaret

Bevisstgjøring og reorientering

Christian beskriver seg som en glad og utadvendt gutt fra Oslo som har tilbrakt 11 år i Forsvaret. Han deltok på Neste steg sitt tre-dagersprogram for å orientere seg i hva som finnes der ute samt om dette kan passe for hans verdier og mulige framtidsplaner.

Neste steg hjalp meg å sette ord på hva jeg kan brukes til, forteller han som til daglig har lederansvar og jobber med økonomisk planlegging og budsjettering, økonomistyring og oppfølging av anskaffelser og innkjøp, samt beslutningsstøtte til avdelingens ledelse. Det er et stort ansvarsområde og mange forskjellige oppgaver forstår vi.

Fine folk!

Christian forteller at møtet med deltakerne på Neste steg gjorde inntrykk på han. Folk var åpne, ydmyke, ingen bedrevitere og det var en unik felles enighet om at vi skulle finne ut dette sammen. Han tror det handler om at deltakerne er nysgjerrige og blir møtt med et godt program som har høyt faglig nivå, er oppdatert, aktuelt og variert. Vi ble presentert for en del konkrete verktøy som jeg har brukt i tillegg til det vi fra Forsvaret allerede er gode på, nemlig refleksjon. I etterkant har han reflektert mer, rundt hva som er neste steg, slik mange andre gjør.

«Neste steg programmet og arrangementene gjorde det enkelt å være positiv og åpen. Vi var ikke så mange deltakere. Det var god tid til å snakke sammen og dele erfaringer, samtidig som det faglige påfyllet gav nye tanker på de mange godt utvalgte temaene.»

Et sosialt midtpunkt

For Christian er det ferdigstilling av masterstudier og ny jobb som er neste steg. Det betyr noe mindre tid til alle de ulike sport- og fritidsaktivitetene som spenner seg fra langrenn, løping og sykling, til den nevnte golfingen for gladgutten fra Røa. Han skaper god stemning rundt seg Christian. Vi som arrangerte 2020 samlingen Neste steg kan skrive under på at han bidro til at andre rundt seg hadde det bra og at alle ble sett. En meget god egenskap. Når vi nevner det for ham i intervjuet takker han men snur det rundt og sier at programmet og arrangementene gjorde det enkelt å være positiv og åpen. Vi var ikke så mange deltakere. Det var god tid til å snakke sammen og dele erfaringer, samtidig som det faglige påfyllet gav nye tanker på de mange godt utvalgte temaene, oppsummerer han.

Neste steg online-kurs!

Christian har i likhet med May Lena B. Nymoen deltatt på et av online-kursene våre, om innovasjon og intraprenørskap. Det var kjempespennende, for jeg er fasinert av vekstselskaper og team som bygger nye virksomheter. Gründere som lykkes både med planlegging og improvisasjon. Det er mange spennende selskaper der ute som jeg både er inspirert av og kan lære av sier han.

Christian forteller at han fikk med seg noen nyttige verktøy og eksempler fra online-kurset i innovasjon. Dessuten registrerer jeg gjennom LinkedIn og Facebook at alumninettverket til Neste steg vokser og jeg ser fram til å møte flere kursdeltakere på neste alumnisamling, enten det blir fysisk eller digital sier han med et smil.

En oppfordring

Helt til slutt vil vi vite hva Christian vil du si til andre om Neste Steg?
Det er en flott arena hvor du møter mennesker med ulik bakgrunn og erfaring. Alle er motiverte og ønsker det samme, å komme ett steg videre! Neste Steg er rett og slett en super mulighet som det bare er å takke ja til. Jeg er veldig glad for at jeg deltok avslutter han.

Hør fra tidligere deltakere

Øyvind Blikra

Forsvarets Logistikkorganisasjon (NOR JLSG)

«Det viktigste jeg vil få frem rundt Neste steg er verdien av kurset for alle forsvarsansatte, ikke fordi det er et springbrett ut, men fordi Neste steg hjelper folk til å sette ord på egen kompetanse, som igjen gjør at folk står tryggere i jobben de skal gjøre»

Synnøve Solemdal

Student – byggingeniør

«Det å møte andre som var i lik situasjon var verdifullt, samt overraskende å se hvor mye til man har til felles, og hvor fint det var å prate med andre folk som var i samme situasjon»

Nina Haver-Løseth
Innovation, culture & learning specialist i Kongsberg Digital

«Arbeidet jeg har gjort sammen med Neste steg de siste månedene, etter at jeg virkelig skjønte hvordan Neste steg kunne brukes, har hjulpet meg veldig.»

Utforsk flere historier

____________________________________

I samarbeid med:

Se alle våre partnere

_______________________________